Expert talk: Chat GPT

Chat GPT als bron van inspiratie en tool voor efficiëntie . Heb je al gehoord van Chat GPT maar is het je nog niet helemaal duidelijk wat jij er mee kan doen? Kom dan langs op woensdag 18 oktober voor een praktische introductie! Aurelie (MaM-teamlid én marketeer) geeft jou wat handvaten om de tool in …

Social Creativity Dots: Kinderopvang

Social Creativity?! Dat staat voor projecten en organisaties die op een innovatieve en creatieve manier omgaan met sociale uitdagingen. Het draait om mensen. Mensen die sociale interactie op een positieve manier stimuleren.

Ontwerpsessie: Als begeleider aan de slag met STEM in de vrije tijd!

Vind je het fijn om STEM-activiteiten te ontwerpen? Heb je soms het gevoel dat je ideeën wat opgedroogd zijn? Waar vind je inspiratie? Wat zijn STEM-trajecten? En … hoe maak je die inclusief?   In deze ontwerpsessie zetten we in op innoverende en inclusieve STEM-activiteiten en trajecten. We verzinnen, zoeken inspiratie, schrappen, overleggen, zweten, sleutelen …

XR for Architecture, Design & Engineering

Leer het potentieel van XR-technologie kennen op het event XR for Architecture, Design & Engineering.    XR- technologie kan worden ingezet als een ontwerp- en presentatietool. Gebruik XR om jouw ontwerp te visualiseren en/of direct in een realistische omgeving te ervaren. Dankzij XR kunnen architecten hun modellen op basis van BIM-gegevens eenvoudig renderen om zo klanten virtueel mee …

Van verbeelding tot beeld: wat betekent werkgeluk voor jou?

Een Beeldende Workshop Werkgeluk, voor leerkrachten uit alle vormen secundair onderwijs. Waar woorden tekortschieten, helpen beelden. Beelden helpen om grip te krijgen op datgene wat moeilijk te vatten is. Vandaag vloeit er heel wat inkt over werkgeluk. Maar wat betekent werkgeluk nu écht? Tijdens deze workshop maken we gebruik van beeld, verbeelding en visualisaties om …

Aan de slag met STEM in de vrije tijd!

Vind je het fijn om met kinderen samen dingen te maken en te onderzoeken? Heb je zin om kinderen te begeleiden in buitenschoolse STEM-activiteiten? Welk soort aanpak gebruik je hierbij? En…wat wil STEM eigenlijk zeggen? In deze basistraining maak je al doende kennis met STEM en de verschillende aanpakken. Doorspekt met hedendaagse inzichten en een …

Navorming Videostorytelling voor Social Media

Video is overal, zeker in de communicatie- en marketingwereld. Maar hoe zet je video nu écht strategisch en doeltreffend in? Je komt het te weten tijdens de nieuwe navorming Videostorytelling voor Social Media.  What’s in for you?  Je leert een verhaal vertellen in het juiste videoformat Je leert efficiënt filmen en monteren Je verwerft inzichten in de algoritmes …

Infoavond: Met mijn organisatie naar het MaM

Wekte de Mind- And Makerspace al enige tijd je interesse? Wil je graag aan de slag met jouw doelgroep? Ben je benieuwd wat het MaM te bieden heeft voor jouw organisatie?  Dan nodigen we je graag uit op een infoavond en brainstorm rond de werking van het MaM. We zullen de werking van het MaM …

FabZero makersopleiding – Najaar

Wat ? Een boeiend traject voor iedereen die interesse heeft in maken en tegelijk nieuwsgierig is naar nieuwe technologieën en de mogelijkheden die een makerspace kan bieden. FabZero is een intensief multidisciplinair opleidingstraject waarbij je meester wordt in de digitale technieken die eigen zijn aan de expert maker. Het is gebaseerd op het basisprincipe: leren + maken …

Agrotopia Arduino Workshops voor leerkrachten

Agrotopia workshop ‘Arduino voor beginners’ op 20 april (13.30-16.30) Deze workshop richt zich op leerkrachten die voor het eerst met Arduino aan de slag gaan of nog maar net met Arduino gestart zijn. In deze workshop ontdek je de mogelijkheden van Arduino, krijg je een praktische basis mee en leer je programmeren met ‘blokken’. Eenmaal …

FabZero infomoment

Goesting om je makerstalenten verder te ontwikkelen? Laat je inspireren over de opleidingstrajecten en masterclasses van FabZero. Schrijf je nu in voor de infosessie! FabZero is een intensief opleidingstraject  vanaf 30 augustus (woensdagavonden) waarbij je meester wordt in de digitale productietechnieken. Elke week overlopen we een nieuw onderwerp als 3D-printen, lasercutten, arduino,… Op het einde …

Bouw je eigen CO2 meter voor in de klas (of thuis)

Een CO2 meter in elke klas is enkel mogelijk als hij betaalbaar is. Dus, maak hem daarom zelf! Deze workshop is een leuke manier om te leren werken met sensoren en printplaatjes. Je kan hier de basisprincipes aanleren van elektronische schakelingen bouwen op een leuke en heel toegepaste manier. En het leukste van al? Je gaat …