MaM’s basics: Grafisch ontwerpen in Inkscape

DEMO - Als je graag wil lasercutten, snijplotten, stickerprinten of frezen met de shaper origin, dan heb je eerst een vectorieel bestand nodig. Dit kan je maken met allerhande ingewikkelde en vaak dure programma's als Adobe Illustrator of Autocad. MaM's alternatief hiervoor is Inkscape. Deze workshop gaat dan ook specifiek over het gebruik van gratis grafisch programma Inkscape.

Marc, MaM-veteraan en maakcoach, leert ons alle belangrijkste inkscape-tools te gebruiken om hierna zelf creatief aan de slag te gaan. Eens je een bestandje klaar hebt, is de gewenste machine bedienen een eitje! Maar de tekening klaarzetten is 'the hardest part'... Om hier vlotjes mee op weg te geraken organiseren we dus deze beginnersworkshop. Wie vectoriële tekeningen kan maken, opent voor zichzelf de poort naar de makerswereld.

TIP: schrijf je ook in voor MaM's Basic's: Snijplotten. Zo heb je direct een toepassing voor je vertor-tekening en kan je je eerste machine aanleren. Of om een tapasplank te personaliseren! In oktober is er een demo met de Shaper CNC-frees. Ook daarvoor kan je Inkscape gebruiken.

Laptops zijn ter plaatse ter beschikking. Werk je gemakkelijker op je eigen laptop, kan je Inkscape op voorhand installeren via de volgende link

Geen voorkennis vereist!
Ben je ingeschreven? Super! Enkele dagen voor de workshop krijg je van ons een reminder mail met praktische info.

 

Terug naar overzicht

Wanneer

Donderdag 13 juli van 19u tot 21u30

Capaciteit

Max 15 personen

Benodigdheden

Evt. eigen laptop

Prijs

10 euro

Niveau

Geen voorkennis vereist
Delen