Overslaan en naar de inhoud gaan
flyer onderwijs 1
flyer onderwijs 2

Aanbod rondleidingen en workshops

Rondleiding (maximum 20 deelnemers, 1 à 1,5 u, gratis): Jullie krijgen onze Mind- and Makerspace te zien samen met alle toestellen en machines. De mogelijkheden voor het onderwijs worden ook uitgelegd. De werking van de machines en software wordt hierbij niet uitgelegd. Daarvoor dien je een workshop te volgen.
Workshop voor leerkrachten sessie 1 (maximum 8 deelnemers, 2u, 25 euro):  De missie en visie MaM wordt uitgelegd. We tonen een toepassing uit kleuter, basis en secundair onderwijs en tonen hoe we jullie kunnen ondersteunen met zinvolle content voor jullie lessen. Tenslotte gaan jullie creatief aan de slag via een 3-delige workshop waar je de basis van de lasercutter, vinylsnijder en 3D-printer leert kennen door middel van een creatieve en persoonlijke toepassing met de machines. 
Workshop voor leerkrachten sessie 2 (maximum 8 deelnemers, 2u à 3u, 25 euro):  Creatief aan de slag in het MaM. Jullie kunnen onder begeleiding gaan experimenteren in onze Mind- and Makerspace. We ondersteunen en gaan samen op zoek via experiment naar zinvolle content voor je les.
 

Wat is het MaM?

Met veel plezier stellen we de Mind- and Makerspace Brugge voor. De Mind- And Makerspace of kortweg ‘MaM’ is dé nieuwe creatieve ruimte voor denkers en doeners in Brugge. Makers, creatievelingen, verenigingen en scholen zijn er allen van harte welkom! Het is bij uitstek een plaats van ontmoeting en samenwerking. De locatie, vlakbij het station én dichtbij het stadscentrum, vormt daarbij een echte troef. Het MaM beschikt over een breed gamma aan toestellen, van laagdrempelig tot hoogtechnologisch.

Wat kan het MaM voor jouw les betekenen?

De Mind- and Makerspace zet bewust sterk in op een aanbod voor scholen.
Met onze werking willen we creativiteit en innovatie in het onderwijs stimuleren. Eerder dan het aanbieden van een afgelijnde éénmalige workshop kiezen we voor zinvolle content die aansluit bij het lesprogramma en de te behalen eindtermen. We bereiden een bezoek aan het MAM in co-creatie met de leerkracht(en) en/of leerlingen voor en bieden de nodige ondersteuning tijdens de uitvoering.

Dit aanbod is dus steeds op maat maar ook in de aanpak zijn er heel wat mogelijkheden, zo bieden ook de studenten van de Howest lerarenopleiding ondersteuning of kan er vanuit een andere opleiding van de hogeschool een input gegeven worden.
Naast een inspirerende omgeving is het MaM een sociale plek waar verschillende expertisegebieden elkaar vinden en kruisbestuiving tussen scholen, externen, studenten, organisaties... kan plaatsvinden.
Het MaM staat voor een rijke, veelzijdige ervaring waar iedereen van elkaar leert.

We staan steeds open voor samenwerking en zien ernaar uit om jullie ideeën samen verder te verkennen. Aarzel dus niet om contact op te nemen via onderwijs@mindandmakerspace.com, we plannen graag een rondleiding, brainstorm of workshop in, zodat jullie onze werking en het MaM beter kunnen leren kennen.