Wat kan MaM voor jouw les  betekenen?

De Mind- and Makerspace zet bewust sterk in op een aanbod voor scholen. Met onze werking willen we creativiteit en innovatie in het onderwijs stimuleren. Eerder dan het aanbieden van een afgelijnde éénmalige workshop kiezen we voor zinvolle content die aansluit bij het lesprogramma en de te behalen eindtermen. We bereiden een bezoek aan MaM in co-creatie met de leerkracht(en) en/of leerlingen voor en bieden de nodige ondersteuning tijdens de uitvoering.

Hoe gaan we te werk?

  1. Samen actief brainstormen met de leerkracht. Van co-creatie tot activiteit op maat in de MaM.
  2. De leerkracht gaat vooraf in de klas aan de slag. Werken rond het thema, maken van een ontwerp, leren kennen van de materialen,…
  3. Leerlingen en leerkracht samen aan de slag in MaM. Hierbij benutten we optimaal de mogelijkheden van deze creatieve plek.
  4. De leerkracht bouwt hierop verder in de klas. Opgedane ervaringen worden meegenomen en toegepast.

Maak een afspraak

Schoolbezoeken zijn steeds op afspraak en kunnen op elke weekdag. We raden je wel aan om zeker 3 weken op voorhand je bezoek in te plannen. Om een aanvraag in te dienen kan je ons contacterne via hello@mindandmakerspace.com.

Om een afspraak te kunnen inplannen moeten wij zicht hebben op de grootte van de groep en de aard van de activiteit. Vaak combineren we immers meerdere activiteiten tegelijk (in de verschillende ruimtes) als die elkaar niet storen. Daarom is het interessant om volgende gegevens zeker te vermelden: klas, leeftijd, aantal leerlingen, aantal begeleiders en leerkrachten, inhoud of doelstelling van bezoek, activiteit indien gekend en mogelijke data.

Het benodigde materiaal of de betalende activiteiten kunnen ofwel via de betaalterminal in de Mind- and Makerspace gaan (zonder factuur, je krijgt enkel een betalingsbewijs) of via facturatie.