Erfgoed in je klas - Papageno

Heb je altijd al willen weten welk figuur een standbeeld heeft gekregen voor de Stadsschouwburg? Wil je met je klas de schouwburg vanbinnen en vanbuiten leren kennen? Hou je van een interactieve aanpak boordenvol activiteiten om een historische trekpleister van Brugge te ontdekken? Dan zijn deze lespakketten iets voor jou!

In dit lespakket nemen we je mee in het verhaal van die Zauberflöte, de beroemde opera van Mozart. Je combineert opdrachten bij de Stadsschouwburg en in de klas met een bezoek aan het MaM. De bundel is gericht aan jou, de leerkracht, en legt de opdrachten uitvoerig uit. Deze opdrachten richten zich tot kinderen van de derde graad van het basisonderwijs, maar zijn perfect aanpasbaar om een andere leeftijdsgroep aan te spreken. Het is helemaal aan jou om de opdrachten te mixen en te matchen!

Pols even bij de medewerkers van de MaM om een bezoek aan het atelier op voorhand vast te leggen. Op die manier kunnen wij jou en jouw klas een onvergetelijke dag bezorgen! Hopelijk mogen we jullie snel bij ons verwelkomen in de Mind- and Makerspace.

SDG's in je klas - SDGtv

Wil jij samen met je leerlingen aan de slag rond het thema duurzaamheid? Maak kennis met de SDG’s of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Je leert de SDG’s kennen en samen gaan we kijken hoe je deze kan integreren op school- of klasniveau. Onze partner SDG.tv maakte ook enkele triggervideo’s per SDG. Via deze manier proberen we op een leuke manier het jongere publiek warm te maken om te werken rond duurzaamheid en de 21e vaardigheden die beide in de eindtermen staan.