Diepdruk: graveren in zink

In het MaM hebben we naast moderne digitale maaktechnieken, ook heel veel interesse in eeuwenoude ambachten. Luc, onze expert in grafiek en MaM-maakcoach, leert ons tijdens deze reeks een ambachtelijke druktechniek aan. In deze workshopreeks leer je naast de droge naald techniek, waarbij je met een naald krassen maakt op een plaat van arcryl of zink, ook nieuwe technieken kennen.

We gaan een stap verder door je te leren hoe je een tekening op een metalen plaat kunt maken en deze in een zoutbad legt. Dit zorgt voor veel fijnere details dan de droge naald techniek. Vaak worden beide technieken op dezelfde plaat gebruikt voor een mooi effect.

Daarnaast maak je kennis met "aquatint" en "vernis mou", twee andere graveertechnieken. Deze workshop is een perfecte aanvulling op de Workshop diepdruk: droge naald op acrylplaat en biedt je nieuwe vaardigheden in de wereld van graveerkunst.

Je hoeft voor deze workshopreeks geen voorkennis te hebben, maar het kan handig zijn om de workshop droge naald gevolgd te hebben.

Enkele dagen voor aanvang van de activiteit krijgt u een mail met praktische afspraken. Mocht u deze niet ontvangen, gelieve ons te contacteren (050 68 26 95). 

Terug naar overzicht

Wanneer

Reeks 1: donderdag 10, 17 & 24 oktober, OF Reeks 2: woensdag 27 november, 4 & 11 december. Telkens van 19u tot 21u30

Capaciteit

Maximum 8 deelnemers, de workshop gaat door vanaf 4 inschrijvingen.

Prijs

67 euro per reeks van 3 sessies (incl. gebruik etspers, materialen)
Delen Inschrijven