Diepdruk: droge naald op acrylplaat

In het MaM hebben we naast moderne digitale maaktechnieken, ook heel veel interesse in eeuwenoude ambachten. Luc, onze expert in grafiek en MaM-maakcoach, leert ons tijdens deze reeks een ambachtelijke druktechniek aan, DIEPDRUK genaamd.

Diepdruk is een drukmethode waarbij we met een droge naald, een ontwerp in een plaat krassen (in dit geval een plexi plaat). Daarna gebruiken we een zware antieke etspers, en olieverf om de afdrukken over te zetten op papier. Onze belangrijkste gereedschappen zijn hierbij onze eigen handen.  In de reeks creëer je dus je eigen etsplaatje waarmee je heel wat prints kan maken.

Heb je zin om drie avonden creatief bezig te zijn en de ambachtelijke techniek onder de knie te krijgen? Schrijf je dan zeker in!

Krijg je na deze reeks niet genoeg van deze techniek? Dan kan je je inschrijven voor onze workshop 'graveren in zink'. Het biedt je nieuwe vaardigheden in de wereld van graveerkunst, en je kan verder werken op wat je eerder leerde en meer advanced gaan.

Je hoeft voor deze workshopreeks geen voorkennis te hebben.

Enkele dagen voor aanvang van de activiteit krijgt u een mail met praktische afspraken. Mocht u deze niet ontvangen, gelieve ons te contacteren (050 68 26 95). 

Terug naar overzicht

Wanneer

Reeks 1: donderdag 19, 26 september en 3 oktober OF Reeks 2: woensdag 6, 11 en 20 november. Telkens van 19u tot 21u30

Capaciteit

Maximum 8 deelnemers, de workshop gaat door vanaf 4 inschrijvingen.

Prijs

67 euro per reeks van 3 sessies (incl. gebruik etspers, materialen)
Delen Inschrijven