Keramiek: leer werken met giet- en papierporselein in malle

Porselein, het schoonste der keramiek...
Keramiekontwerpster Sophie Watelle van ‘Keramiek van Sophie’ neemt jullie graag mee in de wereld van giet- en papierporselein.

In deze workshop leer je op welke manieren je een gietmal (al dan niet zelfgemaakt) kan gebruiken. Hierbij maken we gebruiken van giet- en papierporselein. Sophie leert je bijzondere technieken aan die de eigenschappen van porselein optimaal tot hun recht laten komen. Een specifiek procedé met heel veel mogelijkheden. Met gietporselein in een gietmal kan je bijvoorbeeld, door heel dun te gieten, een licht doorlatend lampkapje maken, maar evengoed massievere kommetjes.

In het MaM hebben we gietmoulles, die je kan gebruiken tijdens de workshop. Heb je zelf één thuis, mag je dit gerust meebrengen. Of leer een gietmal maken in de workshop van 11 oktober.

Een twee- à drietal weken later, na de droog- en baktijd, kan je jouw gebakken creatie komen ophalen.

 

Enkele dagen voor aanvang van de activiteit krijgt u een mail met praktische afspraken. Mocht u deze niet ontvangen, gelieve ons te contacteren (050 68 26 95). 

Terug naar overzicht

Wanneer

woe 25 oktober of 13 december 18u30 - 21u30

Capaciteit

Max. 10 personen

Prijs

35 euro per persoon

Benodigdheden

schort of vuile kleren, pottenlekker, maakbeker, keukenzeef, afwashandschoenen; keukenmesje; en eventueel een eigen moulle uit gips
Delen