Keramiek: maak je eigen gietmal

Porselein, het schoonste der keramiek...
Keramiekontwerpster Sophie Watelle van ‘Keramiek van Sophie’ neemt jullie graag mee in de wereld van giet- en papierporselein.

In deze workshop leer je hoe je een gipsen mal maakt. Daarvoor hebben we een moedervorm nodig. Iedereen dient een object mee te brengen dat geschikt is voor het maken van een 'enkelvoudige mal'. De vorm moet conisch of cilindrisch zijn,  mag geen uitsteeksels hebben. Je object moet in een niet absorberend materiaal zijn, zoals plastiek, glas, metaal, … Je kan natuurlijk ook je eigen ontwerp maken, 3D printen, draaien of opbouwen in klei, maken in hout en vernissen, ….

. De maximum grootte mag 15 x 15 cm zijn.

De gietmal moet na de workshop een paar weken drogen. Na een 2 à 3-tal weken kan je jouw mal komen ophalen.
Met jouw gemaakte mal kan je later zelf nog aan de slag tijdens onze open ateliers of je inschrijven voor de workshop gietporselein van 25 oktober.

 

Enkele dagen voor aanvang van de activiteit krijgt u een mail met praktische afspraken. Mocht u deze niet ontvangen, gelieve ons te contacteren (050 68 26 95). 

Terug naar overzicht

Wanneer

woensdag 11 oktober 18u00 - 22u00

Capaciteit

Max. 8 personen

Prijs

22 euro per persoon

Benodigdheden

Eigen conische vorm van maximum 15x15cm in een niet absorberend materiaal; schort of vuile kleren, pottenlekker; schoonmaakhandschoenen; keukenmesje
Delen