Maak je eigen gietmal en leer werken met porselein

Porselein, het schoonste der keramiek...
Keramiekontwerpster Sophie Watelle van ‘Keramiek van Sophie’ neemt jullie graag mee in de wereld van giet- en papierporselein.

Tijdens deze 2 sessies maken jullie kennis met het werken met gietmallen en gietporselein. Een specifiek procedé met heel veel mogelijkheden. Met gietporselein in een gietmal kan je bijvoorbeeld, door heel dun te gieten, een licht doorlatend lampkapje maken, maar evengoed massievere elementen.

Tijdens het eerste workshopmoment leer je hoe je een gipsen mal maakt. Daarvoor hebben we een moedervorm nodig. Iedereen dient een object mee te brengen dat geschikt is voor het maken van een 'enkelvoudige mal'. Geen idee wat dit wil zeggen? Geen probleem, dat leer je wel kennen! Wat je wel moet weten is dat de vorm conisch of cilindrisch moet zijn, geen uitsteeksels mag hebben en dat het uit een niet-poreus materiaal (denk maar aan klei, plastiek, ingezeepte plaaster,...) moet bestaan. De maximum grootte mag 15 x 15 cm zijn. We hebben sowieso wel een back-up liggen voor de ongeïnspireerden of de vergeetachtigen ;-). De gietmal moet na de eerste workshop een paar weken drogen; daarna volgt een tweede sessie.

Op het tweede workshopmoment leer je op welke manieren je jouw mal van eigen makelij kan gebruiken. Hierbij maken we gebruiken van giet- en papierporselein.

Een drietal weken later, na de droog- en baktijd, kan je jouw mal en gebakken creatie komen ophalen.
Met jouw gemaakte mal kan je later zelf nog aan de slag tijdens onze open ateliers.

Terug naar overzicht

Wanneer

24 mei & 14 juni 2023; 18u30 - 22u00 & 18u30 - 21u00

Capaciteit

Max. 8 personen

Prijs

65 euro per persoon (voor 2 sessies)

Benodigdheden

Eigen conische vorm van maximum 15x15cm in een niet absorberend materiaal; schort of vuile kleren, pottenlekker; schoonmaakhandschoenen; keukenmesje
Delen Inschrijven