Workshop: zelf glas maken en glasfusie

Onderzoek de mogelijkheden van glas aan de hand van verschillende experimenten. In deze workshop maak je kennis met verschillende glastechnieken. Zo ga je glasplaten versnijden om deze vervolgens samen te smelten met de ‘fuse’ en ‘slumping’ techniek. Hierin gaan we organisch materiaal bakken zodat de afdruk ervan duidelijk wordt en gaan we verschillende kleuren glas combineren en zo een eigen kunstwerkje maken. Een andere opdracht is het zelf maken van glas vertrekkende van grondstoffen in poedervorm. Dit mengsel zal gebakken worden in keramiek, zo creëer je een kommetje of onderzetter gevuld met jouw unieke glas.

Doordat de workshop vooral experimenteel gericht is kan je ook eigen grondstoffen meebrengen zodat die telkens voor een ander resultaat zorgen. Dit is optioneel, er is een basisaanbod voorzien.

  • Eigen zand van bijvoorbeeld het strand, een zandbak, een souvenir van een reis, … Elke soort zand kan een verschillend resultaat geven.
  • Fijn, organisch materiaal zoals een blad van een boom, een bloem, grassprietjes, … Dit gaan we tussen glasplaten versmelten. Er is tijd voorzien om ook tijdens de workshop in de buurt van de locatie hiernaar nog op zoek te gaan.
  • Glas in verschillende kleuren zoals scherven van een fles, een lampenkap, een drinkglas, …

 

Alles wat in de workshop gemaakt wordt kan nog niet de avond zelf meegenomen worden doordat het bak- en afkoelproces ongeveer 24u nodig heeft.

Terug naar overzicht

Wanneer

donderdag 15 juli 19u00- 21u00

Capaciteit

min. 5 deelnemers max. 10 deelnemers

Benodigheden

breng gerust eigen zand of glas(scherven) mee

Prijs

€38 incl. gebruik van de ovens, glas, en een keramieken onderzetter
Delen