Workshop: werken met gietklei en eenvoudige gipsen mallen maken

Klaar om je handen vuil te maken? Wil je bijleren over mallen maken?

In deze doe-workshop leer je eenvoudige gipsen mallen maken. Je leert de mengverhouding en het proces van mallen maken. Natalie zal jullie wijzen op alle do's en don'ts van mouleren.  Breng gerust een eigen vaasje, flesje, beker, of andere rechte/ conische vorm mee. Wie niets vindt in de kast, kan een vorm van ons gebruiken. Een derde mogelijkheid is dat je in klei een werkstuk maakt, waarvan we dan een mal maken.

Na het maken van je gipsen mal, doen we het proces van 'klei gieten' uit de doeken. Je leert je mal klaar maken voor het gietproces om daarna de gietklei op een vlotte en liefst propere manier te gieten in de moulle.  Je zelfgemaakte mal zal nog niet uitgehard zijn, maar je krijgt van ons voorgemaakte mallen om te leren werken met gietklei. En daarna volgt het 'demoulleren'. Een heel delicate taak, die wat know-how vereist. Know-how die we je hier zullen aanleren.

 

Je kleivorm wordt nadien door ons afgebakken. Reken op 2 weken wachttijd voordat je je vorm kan komen ophalen. We laten de vorm eerst een dikke week drogen, dan wordt alles afgebakken en moet de oven enkele dagen afkoelen. Geduld is een schone deugd :-) Je gaat naar huis met een eigen mal en 2 gegoten werkstukken.

 

Wie wil kan zich inschrijven voor de vervolgles op 6 oktober of 13 oktober om verder te werken aan je mal of gietvorm. In beide lessen heb je de mogelijkheid om je objecten af te werken en volgt er ook een stukje uitleg over glazuurtechnieken.

 

Terug naar overzicht

Wanneer

woensdag 8 september 18u30 - 21u30

Capaciteit

min 3, max 10 deelnemers

Benodigdheden

Breng gerust zelf een eigen leuke vorm mee waarvan je een mal wil maken. Let wel, het moet recht of conisch zijn. (Geen must) Schort, 'vuile kleren', pottenlikker, zeef.

Prijs

€45, inclusief het gebruik van gietklei, gewone klei, gips, een gipsen mal, klein materiaal en 1 baksessie Je gaat naar huis met een eigen mal en 2 gegoten werkstukken.
Delen