Workshop: duik in de wereld van klei en keramiek

In deze initiatieworkshop maak je kennis met de wereld van keramiek. Kom alles te weten over de diverse soorten klei, de mogelijkheden en de resultaten na het bakken. Wist je dat bruine klei na het bakken als een wit potje uit de oven komt?

In deze workshop kom je meer te weten over kleien, boetseren, glazuren, draaien en gieten. We bespreken ook de mogelijkheden die het MaM te bieden heeft. Sinds kort hebben we namelijk een keramiekprinter en een nieuwe oven. Dat brengt het totaal op drie!

Het tweede deel van de workshop focust op het gebruik van drukmoulles. Je leert werken met gipsen mallen. In plaats van potten te draaien of boetseren op een draaitafel, kan je je vaas ook maken door gebruik te maken van mallen. Dit principe wordt jullie experimenteel en uitgebreid uit de doeken gedaan met tal van voorbeelden.

Dit is een inspirerende sessie waarbij je vooral geprikkeld wordt door de eindeloze mogelijkheden binnen de wereld van keramiek. De workshop wordt gegeven door een externe workshopgever.

Er is een pauze voorzien waarin je iets kan drinken of je eigen meegebracht avondeten kunt nuttigen.

 

 

Terug naar overzicht

Wanneer

Donderdagavond 2 december van 18u30-21u30

Capaciteit

Min. 3 deelnemers - max. 10 deelnemers

Benodigdheden

Alles wordt door ons voorzien

Prijs

€ 25 incl. gebruik van de ovens, klei en gipsen mal
Delen