Workshop: CNC-frees je eigen bijzettafeltje

Heb je al altijd eens willen kennis maken met een CNC-frees? Schrijf je dan in voor deze workshop, waarin je van dichtbij kennis maakt met onze Yeti Smartbench.

Waar men vroeger weken mee bezig was om met een hamer, beitel en handzaag iets uit een stuk hout te halen, gebeurt dit tegenwoordig in een handomdraai m.b.v. een computergestuurde CNC-frees. Met ongeziene precisie kan onze Yeti Smartbench frezen, maar je leest het goed,... hier hoort wel een 'computergedeelte' bij.

Om een ontwerp te realiseren dienen we het eerst in 3D te tekenen in het open source programma Fusion 360. Eens uitgetekend kunnen we een code met commando's genereren die de frees in juiste banen leidt.

Dit is een 2delige workshop waarbij we vertrekken van een bestaand ontwerp voor een salontafeltje. Tijdens deel 1 concentreren we ons op het software-gedeelte. We maken eventueel wat kleine aanpassingen aan het ontwerp en we leren de code te genereren waarmee we tijdens de 2e workshop aan de slag gaan op de smartbench zelf. Je krijgt uitleg over de mogelijkheden en leert de juiste parameters instellen.

In de prijs van deze workshop is het gebruik van de machine, de freeskop, het hout voor je salontafeltje, en het gebruik van de laptops inbegrepen. Ook klein materiaal om te schuren of lijmen is voorzien.

Breng gerust je eigen laptop mee met Fusion 360 al op geïnstalleerd. In het MaM zijn ook laptops aanwezig, dit is dus geen must.

Op het einde van de workshop kan je zelfstandig aan de slag met de Yeti smartbench.

Terug naar overzicht

Wanneer

Woensdagen 19 en 26 april van 18.30 tot 21.30

Capaciteit

maximum 7 deelnemers de workshop gaat door vanaf 4 personen

Prijs

€75, incl. hout voor je eigen tafeltje
Delen