Ontwerp en maak een full colour textielprint!

Leer werken met de Roland printer & plotter. Deze stickerprinter kan full colour prints maken op flexfolie. Hij maakt grote, levendige prints die we met heat transfer op eender welke stof kunnen overzetten.

In deze workshop tonen we hoe je jouw ontwerp optimaliseert. We prikkelen jou met inspiratiebeelden en wijzen je op de limieten van deze maaktechniek. Stap-voor-stap kunnen jullie deze techniek aanleren. Iedereen leert zelf zijn ontwerp print-klaar maken en zelf plotten. Nadien tonen we de juiste methode om je print goed op je T-shirt te krijgen. Geduld en behendigheid komen van pas.

Breng zeker mee:

  • één item in stof. Dat kan een T-shirt zijn in eender welke stof, een katoenen schort, een kussensloop, een totebag,  een keukenhanddoek, een katoenen pet, .... De kleur maakt niet uit. We kunnen prima zwarte T-shirts bedrukken. Twijfel je? Breng dan meerdere items mee; dan selecteren we de avond zelf wel.
  • een ontwerp: een logo, een foto, een afbeelding, een tekening, .... noem maar op. Dit ontwerp hoeft nog niet op punt te staan. We ontwerpen samen verder en leggen je ook uit wat haalbaar is en wat niet. Het is dus slimst om een USB-stick mee te brengen met diverse afbeeldingen op. Heb je nog geen idee: niet erg! Onze inspirerende intro brengt je vast op ideeën en tijdens de workshop zelf heb je nog tijd om een ontwerp te maken.

Illustrator is een betalend Adobe-programma. In het MaM zijn enkele laptops aanwezig met de software erop. Breng zeker je eigen laptop mee als je over een Adobe-licentie beschikt of liever met de gratis proefversie (7 dagen geldig) op eigen laptop oefent.

Iedereen gaat naar huis met 1 full colour textiel druk van ong. 20x30 cm, gedrukt op een eigen meegebracht item.

 

Ben je ingeschreven? Super! Enkele dagen voor de workshop krijg je van ons een reminder mail met praktische info.

Terug naar overzicht

Wanneer

Woensdag 12 juli van 18u30 tot 21u30

Benodigdheden

Een blanco T-shirt, totebag, pet, kussensloop, ... Eventueel een eigen ontwerp, tekening of foto Eventueel eigen laptop met Illustrator

Capaciteit

Maximum 6 deelnemers, de workshop gaat door vanaf 2 deelnemers

Prijs

23 euro
Delen