Patroonsnijden met de lasercutter

Wou je al altijd eens leren werken met de lasercutter? En ben je tegelijkertijd gepassioneerd bezig met naaien en patroonsnijden? Kom deze boeiende workshop meevolgen en breng zo de digitale tools binnen in de ambacht.

Wie graag zelf kleding maakt, weet dat het uitrekenen, -tekenen en -knippen van de patronen niet het leukste deel is. Hier is de redding! Met de lasercutter kan je heel exact de stukken stof uitknippen volgens het juiste patroon. Het enige wat jij nog moet doen is ze achteraf aan elkaar naaien.

In deze workshop doorlopen we samen de mogelijkheden en limieten van de lasercutter. We leren stap voor stap hoe je een digitaal patroon omzet naar een bestand dat leesbaar is voor de lasercutter. Vervolgens mag je zelf lasercutten. We leren je alle handelingen aan, zodat je in de toekomst zelf je vormen kan uitsnijden tijdens een bezoek aan het MaM. Sounds fun, toch?!

Dit is een inspirerende sessie over de mogelijkheden van textiel op een lasercutter, met een groot stuk oefenen en zelf-doen.

 

Een basiskennis van computergebruik is vereist (klikken, slepen, opslaan, downloaden, werken met mappen,...). Je kan één van onze computers gebruiken voor deze workshop. De nodige programma's staan daar op.

Wie toegang heeft tot digitale patronen - liefst in PDF- mag dit meebrengen op een USB-stick. Vaak heb je bij een abonnement op een naaimagazine toegang tot een digitale database.

Terug naar overzicht

Wanneer

Woensdag 17 november van 19u tot 21u30

Capaciteit

De workshop gaat door vanaf 2 personen. Maximum 10 deelnemers.

Benodigdheden

Breng gerust je favoriete stof mee. Dan snijden we onmiddellijk je patroon uit. Leer mag ook, maar enkel 100% natuurlijk leer.

Prijs

€22
Delen