Workshop: NEON verlichting maken

Kunnen jouw living, clubkot, toilet of game room nog een flitsende eye-catcher gebruiken?  Zoek niet verder... Deze gepersonaliseerde neon verlichting geeft de kamer meteen karakter!

Samen met MaM-maakcoach Thibault van Newluxx digitaliseren we jouw tekst of eenvoudige tekening. Er wordt verwacht dat jij als deelnemer, de basis van de software Inkscape OF illustrator al onder de knie hebt. Dit is het gratis tekenprogramma waarmee we in het MaM werken bij gebruik van heel wat machines. Heb je hier nog nooit mee gewerkt? Dan volg je best eerst de workshop 'MaM's basics: grafisch ontwerpen met Inkscape'. Wie met Adobe Illustrator kan werken, mag ook Illustrator gebruiken.

Thibault stuurt ons bij het ontwerpen van een lettertype of tekening die geschikt is om een neonlamp van te maken. De lasercutter zal die tekening automatisch uitsnijden, zodat we een mooie drager hebben voor jouw neon. Nu rest ons nog geduldig plooi- en plakwerk van de lichtstrip op onze drager, et voilà... We gaan naar huis met een unieke neonlamp!

Elke deelnemer werkt met een plexi plaat van max. 20 x 40cm, waar je jouw vorm kan uitsnijden.  Je kan kiezen uit 3 kleuren van neon LED-strips , die we voorzien van een elektrische aansturing op batterijen.

Als je een eenvoudige tekening wilt maken of je houdt van een bepaald lettertype neem je die best mee op USB-stick. Als je graag op eigen laptop werkt, kan je die meebrengen. Zorg dan wel dat je thuis op voorhand de inkscape software geïnstalleerd hebt.

Terug naar overzicht

Wanneer

Donderdag 9 maart van 19 uur tot 22

Capaciteit

max 10

Benodigdheden

Eventueel lettertype of tekening op USB-stick Eventueel eigen laptop met software

Prijs

45 euro
Delen