Matthias, De Wolf in het MaM!

Vanuit de samenwerking tussen de Mind- and Makerspace (MaM) en Erfgoedcel Brugge werd ook dit jaar weer gezocht naar een fijne activiteit voor Erfgoeddag. Deze editie staat volledig in het teken van Beestig! Van vleermuis, werkpaard en schoothond tot en met de grote boze wolf, Erfgoeddag onderzoekt de link tussen mens en dier in tal van tentoonstellingen, demonstraties en workshops.

In het kader van dit thema komt kunstenaar Matthias De Wolf naar de Pop-Up MaM. Naast een toepasselijke naam duiken dieren wel vaker op in het oeuvre van de kunstenaar. Zo trekt een kritische baviaan een spoor van zelfreflectie in zijn werken. In het MaM zal Matthias De Wolf een kunstwerk opbouwen waarvoor hij inspiratie haalt uit de geschiedenis van de Heilige Bloedprocessie en de iconografie van de pelikaan die zijn bloed geeft aan zijn jongen.

Wist je dat je doorheen Brugge nog veel van deze pelikanen op gevels van huizen kan ontdekken?

Om de kunstenaar bij te staan in het maken van zijn werk hebben we jouw hulp nodig! Zaterdag 22 april 2023 zal de kunstenaar samen met een kleine groep enthousiastelingen het werk monteren. JeĀ  leert er van een 'skelet' een levensgroot figuur maken, bekleden met klei... We starten om 14u en ronden af rond 18u. in de PoP-Up MaM. Op Erfgoeddag zelf, 23 april 2023, zal het grote publiek kunnen meehelpen het werk te digitaliseren.

Heb jij al altijd graag willen meewerken aan een kunstwerk en loop je warm van erfgoed? Schrijf je dan hieronder in.

Terug naar overzicht

Wat?

Bouwen aan een BEESTIG kunstwerk

Wanneer?

22/04/2023 van 14u tot 18u

Waar?

Pop-up MaM, Rijselstraat 3A, 8200 Sint-Michiels

Meebrengen?

Kledij die vuil mag worden
Delen