MaM’s basics: Borduren

In het MaM staat heel wat gerief dat voor velen in het eerste oogopslag moeilijk te bedienen lijkt. Om die drempel wat te verlagen worden heel wat workshops gegeven over specifieke toepassingen op bepaalde machines. Workshops zoals: 'Maak je eigen sticker', 'ontwerp jouw eigen juwelen met de lasercutter', 'bedruk een t-shirt voor vaderdag'... Enzovoort. Maar wat als je helemaal geen juwelen of t-shirt wil maken, maar gewoon je eigen ding? En toch heb je een duwtje in de rug nodig om op gang te geraken...

De initiatiereeks MaM's Basics toont hoe eenvoudig het allemaal kan zijn! We geven een korte initiatie van een uurtje over MaM's -helemaal niet zo'n- 'complexe' toestellen. Na deze initiatie kan je zelfstandig aan de slag in het MaM met de machine die je graag wilt gebruiken. Uiteraard is er tijdens de open ateliermomenten nog steeds altijd begeleiding aanwezig om te hulp te schieten als je even vast zit. Welke machines komen allemaal aan bod? De borduurmachine, de Shaper origin freesmachine, de Stickerprinter en snijplotter,... Voor elke initiatie dien je apart in te schrijven.

Deze initiatie gaat over de Borduurmachine. Dit toestel werkt met specifieke software van Bernina. In het MaM hebben we 4 laptops ter beschikking met deze software. Je kan thuis oefenen op een gratis versie, maar geen bestanden opslaan. Je bestandje klaarmaken moet dus altijd ter plekke gebeuren. Een groot deel van de uitleg zal dus over de software gaan. Daarnaast hebben we het hardware gedeelte. Welk soort stof, welk vlies en welk spanraam gebruik ik?  Hoe span ik mijn stof in? Hoe bedraad en bedien ik het toestel zelf? Geen enkele vraag blijft onbeantwoord.

Heb je interesse om eens zelf eens een borduursel te maken? Dan is deze initiatie niet te missen!

Terug naar overzicht

Wanneer

Woensdag 8 februari van 19 tot 20uur

Capaciteit

max 15 personen

Prijs

10 euro
Delen