Maak kaartjes en decoratie met de lasercutter

Kom je graag origineel uit de hoek met een eigen ontworpen wenskaartje? Of decoreer je graag jouw eigen (Kerst)versiering. Met gebruik van de lasercutter scoor je gegarandeerd vele 'oh's' en 'ah's'!

Ontwerp en maak je kaartjes en decoratie  op de lasercutter. Bij zowel het ontwerpen van de kaartjes als de decoratie gaan we creatief te werk met papier, plexiglas, karton, dunne plankjes in populier, MDF,...

In deze workshop leer je ontwerpen, specifiek in functie van onze lasercutter. Belangrijk om te weten is dat we ons focussen op jouw ontwerp digitaal leesbaar te maken voor onze lasercutter. Dat wil zeggen leren werken in Inkscape (of illustrator=betalend). Inkscape is een gratis programma waarmee we kunnen grafisch ontwerpen. Hierover leer je dus de basisbeginselen. Al doende leer je ook de mogelijkheden en de limieten kennen van de lasercutter. Zie deze workshop als de ontwerpfase en het 'prototypen' van je kaartjes. De echte productie waarbij je 50 stuks & more wilt maken, kan je dan achteraf op eigen houtje komen doen. Want na deze boeiende, creatieve avond kan je immers zelf de lasercutter bedienen.

Wij voorzien alles, maar neem gerust indien gewenst uw eigen laptop mee met daarop Inkscape geïnstalleerd.

Terug naar overzicht

Wanneer

Donderdag 29 september, van 18u30 tot 21u30

Capaciteit

Maximum 10 deelnemers, de workshop gaat door vanaf 3 pers.

Prijs

€22 , incl. het gebruik van de lasercutter, onze laptops en materiaalverbruik zoals papier, fineerhout en karton

Benodigdheden

Eventueel eigen laptop met Inkscape/illustrator erop geïnstalleerd
Delen