Laseren: maak jouw eigen ‘edgelit’-lamp

Wil je graag jouw leefruimte opfleuren met een fris accessoire? Of maak je liever een gepersonaliseerd cadeau voor iemand bijzonders? Tijdens deze workshop creëer je gegarandeerd een 'waaw-effect'!

Met gebruik van het 'edgelit'-systeem zijn heel wat stijlen mogelijk, een wireframe met 3D-effect een lichtgevende cactus of een tekening van jou en jouw vader.

Niet alleen ga je naar huis met een coole gadget, maar ook heel wat kennis over het laseren. Om te kunnen laseren moet men eerst een leesbaar bestand ontwerpen. De focus zal dus liggen op het leren werken met gratis software 'inkscape'. Wanneer jouw digitale creatie af is, kunnen we die laseren op een plexiplaatje. Daarna rest ons enkel nog het assembleren.

Als je graag leert werken met de lasercutter EN als je wel houdt van een flitsende eyecatcher, dan is dit het moment om je in te schrijven!

Doordat deze workshop focust op het leren werken met inkscape, is dit een goeie basis om met heel wat machines in het MaM te leren werken! De snijplotter, de stickerprinter, de laser en zelfs de shaper origin (freesmachine) werken allemaal met de vectoriële tekeningen die je met inkscape kan maken. Met wat oefening leer je snel een groot deel van MaM's machinepark bedienen!

Terug naar overzicht

Wanneer

Donderdag 30 nov 18u30 tot 22u

Capaciteit

maximum 9 deelnemers

Benodigdheden

Eventueel lettertype of tekening op USB-stick Eventueel eigen laptop met software

Prijs

28 euro
Delen