Bert Lievrouw, digitaal tovenaar, inspireert ons tijdens 3 workshops en laat ons kennismaken met de mechanismen achter onze digitale wereld.

Geletterdheid in de 21ste eeuw is niet alleen lezen en schrijven, maar ook programmeren. De python taal is eenvoudige te leren, maar kan voor de meest uiteenlopende taken gebruikt worden; een spel ontwerpen, een website maken, data van het web vergaren, een repetitieve taak automatiseren of zelf een neural netwerk bouwen. Met een minimale basiskennis kan je zelf beginnen code schrijven of de code van anderen leren gebruiken.

Om de basis van de programmeertaal mee te geven schrijf je je in voor 3 workshopmomenten tijdens dewelke je heel wat zal leren; Je leert je eerste lijntjes python code schrijven op de console en verkent de beginselen van Python. Met je nieuwe kennis schrijf je een alleenstaand programmaatje; het spelletje boter-kaas-en-eieren (OXO). Eens je code klaar is, kan je een spelletje spelen tegen jezelf.

'Machinaal leren’ zorgt dat google je zoekopdrachten kan aanvullen, dat gesproken tekst herkend kan worden, dat auto’s in staat zijn de wereld rond zich te herkennen, etc. Het lezen van postcodes was de eerste nuttige toepassing van neurale netwerken. Dertig jaar geleden waren grote computers nodig om dit probleem op te lossen, vandaag kunnen we dit met een doorsnee laptop. Handgeschreven cijfers herkennen is intuïtief voor ons, maar niet voor computers. Je zal de code schrijven om een dataset van handgeschreven cijfers te verwerken zodat je computer kan leren om ze te herkennen. Aan het einde test je je neuraal netwerkje uit op je eigen handschrift.

Voor de workshops mag je je eigen laptop meebrengen, maar dit is geen must. We hebben genoeg laptops ter beschikking in het MaM! Installatie gebeurt gezamelijk.

Tot dan!

Terug naar overzicht

Wanneer

Woensdagen 1, 8 en 15 maart van 19u tot 21u30

Capaciteit

10

Benodigdheden

Eventueel eigen laptop, installatie doen we samen.

Prijs

3 keer 18 euro = 54 euro
Delen