Leer 3D- tekenen en 3D- printen

Wou je al altijd eens leren werken met een 3D-printer? Ben jij net zo gefascineerd door deze toestellen als wij? Kom deze boeiende workshop meevolgen en stap de makerswereld van 3D-modelling en 3D-printen binnen.

In deze workshop doorlopen we samen de mogelijkheden en limieten van een 3D-printer. We leren stap voor stap hoe je een vorm digitaal tekent en vervolgens klaarmaakt om te printen. De laatste stap: 'het printen zelf' wordt u aangeleerd, zodat je in de toekomst zelf je vormen kan printen tijdens een bezoek aan het MaM. Sounds fun, toch?!

Dit is een inspirerende sessie over de mogelijkheden van 3D-printen, met een groot stuk oefenen en zelf-doen. Wie er snel mee weg is, kan de avond zelf al met een klein printje naar huis. De andere vormen worden nadien geprint en kan je later ophalen.

Een basiskennis van computergebruik is vereist (klikken, slepen, opslaan, downloaden, werken met mappen,...). Je kan één van onze computers gebruiken voor deze workshop. De nodige programma's staan daar op. Wie graag zijn eigen laptop wil gebruiken, vragen we om Fusion360 (personal use) en Cura te installeren.

Terug naar overzicht

Wanneer

woensdag 24 november van 19u-22u

Capaciteit

min. 3 - max. 8 deelnemers

Benodigdheden

Niets, je kan onze laptops gebruiken.

Prijs

€18
Delen