Keramiek: Glazuren

Tijdens deze workshop kom je meer te weten over de diverse glazuren die er bestaan om keramiek mee af te werken. MaM-maakcoach Layla van plek62 toont je de mogelijkheden, de do's en de don'ts. Dit is een inspirerende en boeiende avond waarin je zelf de handen uit de mouwen mag steken.

Om jouw creaties te glazuren is er keuze tussen een 12-tal verschillende kleuren en diverse glansgraden. We werken met kant-en-klare kwastglazuren. Je leert in deze cursus niet over pigmenten en methodes om zelf glazuur te maken.

In deze workshopprijs is de kost voor een glazuurstook inbegrepen. Elke deelnemer mag tot 3 kleine keramieken werkstukken glazuren of 2 grote vormen. Als je meerdere stukken (van verschillende workshops) hebt, kunnen die erbij tegen een meerkost van €5 per item.

 

Je kan deze workshop volgen als vervolg op een eerdere sessie die je volgde in het MaM om zo je potjes af te werken; maar dat is geen must. De avond zal even boeiend zijn, voor wie geen voorafgaande workshop volgde. Je kan op de verschillende data instappen, of het als een 'afwerkingsles' zien.

Wie deze workshop volgt zonder eigen aardewerk, kan bij ons schaaltjes kopen aan €2,5/ stuk. Deze zijn reeds voorgebakken en klaar om te glazuren. Zo krijg je de techniek alvast in de vingers!

 

Ben je ingeschreven? Super! Enkele dagen voor de eerste workshop krijg je van ons een reminder e-mail met praktische info.

Terug naar overzicht

Wanneer

Donderdag 18 april 19.00 tot 21.00

Deelnemers

maximaal 12; de workshop gaat door vanaf 4 deelnemers

Benodigdheden

Vuile kleren; Eventueel je eigen aardewerk, reeds gebakken (biscuitbak)

Prijs

€25, inclusief een glazuurstook en het gebruik van onze kwastglazuren
Delen