Keramiek: glas smelten in aardewerk – 2delige workshop

Layla leerde ons eerder al de beginselen van het creëren in keramiek: welke kleisoorten er zijn, hoe de chemie van het glazuren zorgt voor altijd verrassende resultaten, hoe we mallen maken in gips en hoe we die afgieten,... Deze keer leren we om glas te recycleren door ze te smelten op een drager van aardewerk! 

Tijdens de eerste workshop concentreren we ons op de basisvormen. We maken onderzetters, fruitschalen of kleine tapaskommetjes. (4 kleine stuks of 1 grote). Die zullen we samen boetseren, een weekje laten drogen in het MaM en daarna afbakken om onze dragers klaar te hebben voor ons 2e atelier.

Tijdens de 2e workshop is het tijd voor ons groot glasexperiment! Wij hebben het een en het ander liggen van glas in poedervorm. Maar breng gerust zelf gebroken glasstukjes mee van bv een kapotte blauwe vaas of de glazen parels van een ketting,...  Elk soort glas zal een ander uniek resultaat opleveren!

Als je inschrijft voor deze workshop, schrijf je meteen in voor 2 momenten op donderdagen 14 en 28 april. Wees welgekomen!

Terug naar overzicht

Wanneer

Donderdagen 14 EN 28 april, telkens van 19u-22u

Benodigdheden

Kleren die vuil mogen worden

Prijs

45 euro samen
Delen