Keramiek: ééndelige gipsmal maken

Zin om de handen vuil te maken? Nieuwsgierig naar hoe men met mallen en keramiek mooie items creëert?

In deze workshop leert je op een zeer toegankelijke manier enkelvoudige mallen maken. Breng gerust jouw eigen kom, vaasje of andere conische of rechte vorm mee om een mal van te maken. Als je niets kan vinden, hebben wij hier wel het een en het ander.

Je kan ook een mal maken van een eigen creatie in klei. Het verschil tussen één- en meerdelige mallen is dat men bij eendelige mallen beperkt is tot conische of rechte vormen zonder uitstulpingen, het gegoten stuk moet er netjes uit kunnen glijden. Een iets complexer procedé om meerdelige mallen te maken, bvb een tas met een oor, komt op 2 juni aan bod (Inschrijven doe je hier).

Op het einde van deze workshop heb je een natte versie van een mal. Deze moet nog een drietal weken drogen, alvorens we ze kunnen gebruiken om effectief klei in te gieten tijdens de workshop 'kleigieten'! Dan leren we onze eerder gemaakte mallen voor te bereiden op het kleigieten, de gietklei te bereiden, er eventueel een kleur aan toe te voegen, het gieten zelf en uiteindelijk het delicate 'demoulleren'.

Wie wil kan zich dus inschrijven voor de vervolgles op 2 juni (meerdelige mallen) en/of 23 juni (kleigieten).

Terug naar overzicht

Wanneer

donderdag 5 mei 19u tot 22u

Capaciteit

max 8

Benodigdheden

Breng gerust zelf een eigen leuke vorm mee waarvan je een mal wil maken. Let wel, het moet recht of conisch zijn. (Geen must) Schort, 'vuile kleren', pottenlikker, zeef.

Prijs

€18
Delen