Keramiek: Basis modelleren en glazuren

Layla Dupon, de keramiek-experte van plek 62 en MaM-maakcoach, begeleid ons in het maken van 3 potjes gebruik makende van 3 verschillende technieken. Gebruik makende van verschillende kleisoorten, modelleertechnieken en afwerkingsmaterialen, kunnen we de uniciteit van een keramisch object in de verf zetten... of beter, het glazuur :) !

Tijdens de eerste sessie houden we ons dus vooral bezig met het vormgeven van onze potjes. Deze worden ter plekke gebakken na een weekje drogen (=biscuitbak). Op 14 december organiseren we een hierop volgende workshop 'glazuren'. Layla geeft ons verschillende glazuurtechnieken mee die we toepassen op onze eigen potjes.

Opnieuw gaan de potjes na een korte droogtijd de oven in. De woensdag en donderdag erop kan je jouw resultaten komen halen, net op tijd voor de feestdagen!

Je schrijft je in voor beide workshops!

Op 23 november begeleidt Layla ook een workshop 'bloempotje maken in Sgraffito' en op 30 november 'gipsmal ingieten'. De resultaten van deze workshops worden normaal door Layla zelf transparant geglazuurd. Mocht je hier ook aan meedoen en dit liever zelf eens proberen, kan dit ook op 14 december!

Terug naar overzicht

Wanneer

16 november en 14 december van 19u tot 21u30

Capaciteit

12

Benodigdheden

Kledij die vuil mag worden

Prijs

50 euro voor de 2 workshops; inclusief 3 geglazuurde potjes.
Delen