Demo 3D-printen in keramiek

Je zag hem vast al blinken: onze Wasp Keramiekprinter. Na enkele experimenten, tutorials en online lessen, komt er nu een live demo in het MaM van een expert in 3D-printen met keramiek.

Op deze informatieve sessie, krijg je de nodige tips mee om in de toekomst zelf te komen printen in het MaM. Volgende topic's komen aan bod:

  • Algemene werking van het toestel. Waar sluit ik welk darmpje op aan? Hoe hard moet de compressor staan? Zijn er veiligheidsvoorschriften?
  • Bediening toestel: Welke instellingen heb ik nodig? Welke files zijn geschikt?
  • Klei voorbereiden: Kan alle soorten klei gebruikt worden? Moet je zelf nog kneden? Welke additieven zijn er nodig? Hoeveel klei moet er in de tank?
  • Korte print: Er wordt een korte 3D-print opgestart (genre eierdopje, minivaasje,...) zodat je het hele proces van begin tot einde kan zien.
  • Nazorg: Hoe reinig je best de 3D-printer? Wat met de klei die nog in de tank zit? Hoelang moet de print drogen? Je hebt enerzijds de nazorg aan het toestel, maar ook aan je geprint object. Je kan kiezen om het stuk glad te maken, of de printlagen net zichtbaar te laten. Glazuren of één enkele biscuitbak? Ook daar moeten keuzes gemaakt worden.

Dit is een inspirerende sessie waarbij je vooral geprikkeld wordt door de eindeloze mogelijkheden binnen de wereld van keramiek. 3D-tekenen en 3D modeling komt hier niet aan bod. De workshop wordt gegeven door een externe workshopgever.

Terug naar overzicht

Wanneer

donderdagnamiddag 18 augustus van 14u tot 18u

Voor wie?

Voor al wie digitale maaktechnieken wil combineren met keramiek

Prijs

€ 28
Delen