Cross-over: lasercutter – vacuümeren – giethars in terrazo-stijl

Wou je altijd al eens zelf terrazo gieten? Dan is deze leuke workshop beslist iets voor jou. In deze twee-delige workshop leer je niet alleen het geheim achter terrazo kennen, maar maken we ook onze eigen moule van een zelfontworpen vorm. Het wordt een leuke cross-over denk- en doe-oefening die het beste van digitaal ontwerpen combineert met het ambachtelijk gietproces.

Workshop 1: ontwerpen, lasercutten en moule maken. Tijdens de eerste avond gaan we op zoek naar een originele vorm. Je ontwerpt als het ware je eigen schaaltje of onderzetter. Daarna zetten we dit ontwerp om in een digitaal bestand (computerwerk) om onze vormen uit te snijden met de lasercutter. Eenmaal de vormen klaar zijn, wordt er een herbruikbare moulle van getrokken met het vacuümeertoestel.

Workshop 2: kleuren combineren, gieten en polieren. In de tweede sessie, legt Veerle jullie uit wat ecohars juist is. Mits wat precisiewerk en nauwkeurig afwegen, bekomen we een goede mengverhouding. Eerst worden de kleine schilfers gemaakt in diverse kleuren. We werken hierbij met pigmenten. Na een korte stoltijd, mag iedereen zijn persoonlijke mix samenstellen. Vervolgens gieten we dit hars in onze mal. Tegen het einde van de avond toont onze maakcoach nog hoe je het schaaltje kan afwerken en polieren.

 

Dit is een echte doe-workshop, maar ook prikkelend en inspirerend. We tonen o.a. voorbeelden hoe je in plaats van schilfers, ook logo's kunt verwerken in je schaaltje om die zo te personaliseren.

Iedereen gaat naar huis met 1 grote (max 18 x 23cm) of 2 kleine zelfgegoten vormpjes én een moule.

 

Ben je ingeschreven? Super! Enkele dagen voor de eerste workshop krijg je van ons een reminder e-mail met praktische info.

Terug naar overzicht

Wanneer

Woensdag 14 febr 19u-22u én donderdag 15 febr van 19u tot 21u

Capaciteit

max.12 deelnemers; de workshop gaat door vanaf 5 deelnemers

Moeilijkheid

Basiscomputerkennis vereist van een grafisch tekenprogramma (Illustrator, Inkscape, ...)

Prijs

23 per workshop (€46 in totaal) + €15 materiaal

Inbegrepen

materiaal om te ontwerpen, lasercut-tijd, hout, een vacuümeervel, eco-hars, pigment en maar liefst 2 leuke avonden
Delen