De wondere wereld van het digitaal borduren

Leer werken met onze Bernina digitale borduurmachine en de bijhorende software.

In deze workshop tonen we de mogelijkheden van het toestel. Er staan voorgeprogrammeerde figuren en letters in; maar je kan ook een eigen ontwerp maken. Daartoe worden de basisprincipes van de Bernina software aangeleerd.

We beschikken over 4 software licenties, dus in deze workshop zal je in kleine groepjes te werk gaan. Daarbij helpen we elkaar en kan je verder geïnspireerd worden.  Wie al een prentje of logo in gedachten heeft, kan dat meebrengen op USB-stick in JPG of EPS. Je mag ook de gratis download installeren van Bernina Borduursoftware (free trial). Zo kan je op je eigen laptop, individueel oefenen, maar helaas niet opslaan.

Tijdens deze workshop komen zowel het aanleren van de software als het leren omgaan met de machine zelf aan bod, een hele boterham! Belangrijk om te weten is dat niet iedereen de tijd zal hebben om effectief zijn ontwerp te realiseren. Maar, iedereen heeft zeker recht op 1 borduursel en kan dus later tijdens een open atelier hun ontwerpje op de machine steken. Dit kan dan tijdens onze open ateliers op woensdag en donderdag, wanneer er ook telkens hulp aanwezig is!

Wat het 'hardware'-gedeelte van het borduren betreft geven we dus ook heel wat informatie mee over de 'handling' van de machine, het gebruiken van de inspanramen, de soorten verstevigingsvliezen en garen, de duur en kostprijs van een borduursel,...

We tonen je de mogelijkheden; de limieten hangen van jouw creativiteit af! Inspiratie verzekerd!

Breng gerust een eigen T-shirt, handdoek, kussensloop of dergelijke mee waarop je iets wenst te borduren.

Terug naar overzicht

Wanneer

Donderdag 15 september van 19u00 - 21u30

Voor wie

Al wie wil leren borduren

Prijs

€ 25

Inbegrepen

Infosessie + 1 borduursel van eigen makelij
Delen