Ambacht: Tiffany’s mobile

Dat moment waarop het zonlicht jouw compositie aan kleurtjes vangt... zalig!

Layla, MaM-maakcoach en keramiek-expert, inspireert ons met gekleurd glas en vlakkencomposities. Volgens het glas-in-lood-principe maar dan met koper (ietsje toegankelijker) puzzelen we glasstukjes samen. Die solderen we aaneen tot een unieke mobile in Tiffany's stijl!

Je leert glassnijden, glas slijpen, stukken combineren, solderen en een evenwichtige mobile in elkaar te steken. Geen deze wiskundige berekeningen en fysicawetten je petje te boven? Niet erg, dan kan je ook gewoon een mooie hanger maken.

Als je graag een eigen stukje gebroken glas erin verwerkt, breng het zeker mee! Daarnaast hebben we hier alle kleurtjes van de regenboog voor jullie ter beschikking.

 

Belangrijk: deze workshop is niet geschikt voor zwangere vrouwen, astmapatiënten of personen met een aandoening aan de luchtwegen. We voorzien afzuiging en filtering van de dampen, proberen met de ramen open te werken en streven naar optimale ventilatie.

Het afgebeelde werk op de omslagfoto is van Stephanie Couturier, en wordt verkocht via Simons.ca

 

Ben je ingeschreven? Super! Enkele dagen voor de eerste workshop krijg je van ons een reminder e-mail met praktische info.

Terug naar overzicht

Wanneer

donderdag 13 juni van 18u tot 22u

Capaciteit

maximaal 8; de workshop gaat door vanaf 3 deelnemers

Benodigdheden

wie een eigen veiligheidsbril heeft, mag die meebrengen; een dosis geduld en eventueel eigen gebroken glas

Prijs

€28 + €25 materiaal (gekleurd glas (is helaas ontzettend duur), koperfolie, ijzerdraad, stearine, soldeersel)
Delen