JONGE MAKERS: Open Atelier voor creatieve kids op zaterdag

— VOOR KIDS VAN 7 TEM 15 JAAR–

We houden elke zaterdag* open atelier voor jonge makers. Iedere zaterdagvoormiddag kan je er experimenteren en bouwen aan je eigen vet coole racebike, droomkasteel met ingebouwde verlichting of zelfgemaakt T-shirt.

De zaterdagen zijn er om te oefenen wat je eerder leerde in het MaM (in ‘Jonge Makers: Workshops’, tijdens een schoolbezoek of ergens anders). Met of zonder voorkennis biedt dit open atelier een veilige haven voor te experimenteren. Aan de hand van stappenfiches en tutorials op het MaM You-Tube kanaal kom je al een heel eind! Breng zeker een volwassene mee om je te assisteren.

Ben je niet zo’n ‘digi-kid’? Je kan in het MaM ook kleien, schilderen en met karton aan de slag. Of voel je je eerder thuis achter een camera? Wij hebben alles in huis om TikTok filmpjes op te nemen: een green screen, studiolichten, audiostudio en zo veel meer.

Geen lidmaatschap, geen voorinschrijving; onze deur staat open! We vragen €6 inkomgeld per kind voor een hele voormiddag maakpret. Verder betaal je het verbruik bv. stickerfolie of lasertijd ter plaatse met Bancontact.

Kinderen baas!

(* niet in de schoolvakanties)

Proef van de sfeer

Praktisch

Het open lab voor Kids gaat telkens door op zaterdagvoormiddag, niet in de schoolvakanties. De eerste zaterdag van de vakantie is er wel nog open lab, omdat het bij de voorgaande schoolweek hoort.

  • van 9u tot 12u
  • €6 inkom per kind, de begeleidende ouder hoeft niet te betalen
  • voor jonge makers tem 15 jaar
  • -12 jaar? Breng steeds een volwassene mee als assistent
  • Ben je tussen 12 en 15 jaar? Dan mag je alleen aan de slag
  • Geen lidmaatschap, geen voorinschrijving; onze deur staat open!
  • Marc is de hoofdverantwoordelijke van deze open atelier momenten. Hij wordt elke zaterdag bijgestaan door minimum 2 creatieve studenten uit de lerarenopleiding van Howest of andere vrijwilligers. Zij helpen je op weg en voorzien je van materiaal of gereedschap.
Bel ons of schrijf ons voor meer info

Zin om meer te leren?

Dan is het programma van ‘Jonge Makers: Workshops’ beslist iets voor jou!

Op woensdagnamiddag organiseren we telkens een basisworkshop.   Op een laagdrempelige manier leert de jongere stap voor stap nieuwe vaardigheden, over materialen en technieken. Voorbeelden van workshopthema’s zijn het leren werken met een 3D-printer, met de lasercutter, vinylstickers maken,…

Deze workshops worden in kleine groepjes gegeven, zonder ouders er bij. De workshops worden aangeboden als een reeks (een aanrader!) echter is het ook mogelijk om de jongere voor één of enkele workshops in te schrijven.

Inschrijven voor de ‘Jonge Makers: Workshops’ op woensdagnamiddag dien je je telkens apart in te schrijven. Lees er meer over via onderstaande knop.

Schrijf je in voor een workshop