workshops voor KIDS

workshops voor volwassenen

rondleiding MaM

reserveer een toestel

veelgestelde vragen

Zin om meer te leren?

Dan is het programma van ‘Jonge Makers: Workshops’ beslist iets voor jou!

Op woensdagnamiddag organiseren we parallel aan het open lab moment, telkens een basisworkshop.   Op een laagdrempelige manier leert de jongere stap voor stap nieuwe vaardigheden, over materialen en technieken. Voorbeelden van workshopthema’s zijn het leren werken met een 3D-printer, met de lasercutter, vinylstickers maken,…

Deze workshops worden in kleine groepjes gegeven, zonder ouders er bij. De workshops worden aangeboden als een reeks (een aanrader!) maar het is ook mogelijk om de jongere voor één of enkele workshops in te schrijven.

Voor de ‘Jonge Makers: Workshops’ dien je je telkens apart in te schrijven. Lees er meer over via onderstaande knop.

Schrijf je in voor een workshop

Praktisch

De workshops voor Kids gaan telkens door op woensdagnamiddagen (niet in de grote vakantie).

  • van 13u30 tot 16u
  • voor jonge makers van het 4de, 5de, 6de leerjaar en 1ste, 2de middelbaar
  • je dient je vooraf in te schrijven via de website;
  • betalen kan enkel online; een workshop kost €12
  • de workshop worden gegeven door gemotiveerde MaM-coaches. Er is ook steeds een MaM-medewerker aanwezig als hoofdverantwoordelijke
  • trek kledij aan die vuil mag worden
  • we voorzien een pauze, dus breng gerust een drankje of snack mee
Bel ons of schrijf ons voor meer info

JONGE MAKERS ook welkom tijdens Open Atelier

Tijdens onze open atelieruren kunnen kinderen en jongeren hun eigen ideeën laten borrelen. Op woensdagnamiddag zijn jonge makers extra welkom om samen met hun ouders te experimenteren en te bouwen aan hun eigen vet coole racebike, droomkasteel met ingebouwde verlichting of zelfgemaakt T-shirt.

Deze open lab momenten zijn er om te oefenen wat je eerder leerde in het MaM (in ‘Jonge Makers: Workshops’, tijdens een schoolbezoek of ergens anders). Met of zonder voorkennis biedt dit open atelier een veilige haven voor te experimenteren. Aan de hand van stappenfiches en tutorials op het MaM You-Tube kanaal kom je al een heel eind! Breng zeker een volwassene mee om je te assisteren.

Ben je niet zo’n ‘digi-kid’? Je kan in het MaM ook kleien, schilderen en met karton aan de slag. Of voel je je eerder thuis achter een camera? Wij hebben alles in huis om TikTok filmpjes op te nemen: een green screen, studiolichten, audiostudio en zo veel meer.

Onze deur staat open! Het verbruik van bv. stickerfolie of lasertijd kan je ter plaatse betalen met Bancontact. Wie dat wil, kan lid worden en zo van een verminderd tarief genieten. Een lidkaart kan je aan het onthaal aankopen, maar hoeft niet.

 

Jonge makers zijn welkom tijdens al onze publieke openingsmomenten op dinsdag, woensdag en donderdag.

Je brengt best een begeleider (volwassene) mee op je te assisteren. Jouw persoonlijke assistent kan je helpen met het uitwerken van je droom. Een MaM medewerker is de hoofdverantwoordelijke van deze open atelier momenten. Samen met een vrijwilliger, helpen ze je weer op weg bij problemen en voorzien je van materiaal of gereedschap.

Proef van de sfeer