De grote werkruimte

Een STEM-les, een zomerkamp. Een workshop keramiek of de gezellig broeierigheid van de makerscommunity.

Deze grote ruimte is het kloppend hart van het MaM. De zaal is uiterst flexibel en beschikt over mobiele tafels die naargelang het publiek, in een andere setting wordt gezet. We kunnen stoelen bijschuiven of een heuse knutselshop uit de hoed toveren om jullie workshop vlot te laten verlopen.

Hier vind je o.a. de snijplot-hoek, waar je stickers kan maken en textiel bedrukken. De 3D-printers staan centraal in de zaal, naast de naai- en borduurhoek. Het salon, de zeteltjes, de koffiehoek en de frigo nodigen uit om hier te blijven hangen en de creatieve sfeer op te snuiven.

Sfeerbeelden

De instructieruimte

Dit extra lokaal heeft een capaciteit van ongeveer 15 personen. Hier gaan – afgesloten van andere groepen- soldeerlessen door, brainstormsessies, CoderDoJo’s, live streams, en zo veel meer. Deze ruimte laat ons ook toe om grote groepen te splitsen en workshops in beurtrollen te laten verlopen.

Je zou kunnen zeggen dat hier vooral het Mind- deel van het MaM doorgaat.

De Social Creativity Corner

Ons Social Creativity- lokaal ontvangt diverse sociale verenigingen en biedt hen zo tal van mogelijkheden.  Groepen kunnen er – binnen en buiten de muren- met hun projecten aan de slag. Naast de Social Creativity Cup en het Congres, is deze ‘Corner’, de derde C in dit verhaal.

De inrichting is zachter en warmer dan de rest van het MaM, net om aan die specifieke noden tegemoet te komen. Er is een zithoek en heel flexibel meubilair. Dit laat de begeleiders van de groep toe om het lokaal volledig in te richten naar hun les of activiteit.

Heb je interesse om op regelmatige basis van dit lokaal gebruik te maken? Neem dan contact op met Tijs Verbeke.

De MaM Studio's

De MaM Studio’s zijn 7 fotostudio’s, die snel groter en kleiner kunnen worden. Ze beschikken allen over zwarte wanden, de juiste belichting, diverse achtergronden, de nodige flitsers en voldoende ruimte om knappe shots vanop afstand te maken. Meerder Howestopleidingen komen hier hun les fotografie geven.

Maar de MaM Studio’s zijn ook (als de fototoestellen en flitsers opgeborgen zijn):  een grote eventhal waar we expo’s organiseren, een plek waar lezingen kunnen doorgaan, een ruimte die dienst kan doen voor studentenevents, een congreszaal met podium, voorzien van kwalitatieve klank en professioneel licht.

Het huren van een fotostudio kost €20/ uur.  Voor leden en Howest-studenten, is het gebruik van een fotostudio gratis (in het lidmaatschap inbegrepen). Daarbij is inbegrepen: de infinity achtergronden in wit, zwart en groen, belichting, spots, statief, gebruik van de camera en gewenste lenzen, transmitters en reflectieschermen.z

DE STUDIO’S ZIJN TIJDELIJK ONLINE NIET TE RESERVEREN.

Reserveren kan via mail: hello@mindandmakerspace.com

Reserveren?

Het laserlokaal

Onze laser cutter staat in een aparte ruimte. Het laser ‘kotje’ laat toe om in alle rust te werken. Er staat een tafel om je werkstuk ter plekke in elkaar te steken, te verlijmen of ordenen. Er is afzuiging in deze ruimte om rook en kwalijke gassen weg te filteren.

Naast de lasercutter staan er in deze ruimte ook twee schuimsnijders, een gloeidraad om plastic te plooien, een zandstraalcabine en onze 3D poederprinter. Heel wat meer dan de titel dus doet vermoeden.

Reserveer de lasercutter

De kleine fotostudio

De ‘kleine’ foto- en video studio bevindt zich vlak naast de instructieruimte. Dankzij de mobiele wand, kunnen we de ruimte snel verdubbelen of nét afzonderen.

Deze studio wordt vaak gebruikt voor portretfotografie, korte filmpjes met en door studenten en tijdens workshops. Het groene scherm op de vloer en aan de achterwand zorgen er voor dat je in een mum van tijd de achtergrond van je foto kan veranderen. Deze ‘Green Screen’ workshops zijn een hit bij jonge kinderen en niet-meer-zo-jonge speelvogels.

Het huren van een fotostudio kost €20/ uur.  Voor leden en Howest-studenten, is het gebruik van een fotostudio gratis (in het lidmaatschap inbegrepen). Daarbij is inbegrepen: de infinity achtergronden in wit, zwart en groen, belichting, spots, statief, gebruik van de camera en gewenste lenzen, transmitters en reflectieschermen.

Maak hier een reservatie

De audiostudio

Je eerste song, een vette riff, een mooi gedicht. Onze audiostudio is geschikt voor zowel muziek als spraakopname. We beschikken over diverse microfoons zodat elk soort opname tot z’n recht komt. Er is een groot mengpaneel met 9 kanalen in de studio en ook een vaste computer om onmiddellijk je opname te beluisteren en bewerken.  Via Studio One kan je effecten toevoegen, meerdere opnames mixen en fragmenten knippen-en-plakken.

Wist je dat je ook podcast of voice-overs kan opnemen in het MaM?

Maak hier een reservatie

Het houtatelier

Dit deel ademt helemaal de maak-sfeer uit. De achtergelaten houtkrullen en het permanent laagje stof geeft elke maker die binnen komt in ons houtatelier instant ‘goesting’ om iets te bouwen. De houtwerkplaats biedt tal van mogelijkheden: zagen, schuren, timmeren, beitelen, vastzetten, boren of CNC frezen.

Basis handgereedschap is voorzien in het houtatelier, de grotere toestellen liggen opgeborgen in het magazijn, maar uiteraard uitleenbaar. Plaatmateriaal, balken of ander constructiemateriaal voorzie je best zelf.

Het houtatelier is enkel toegankelijk voor leden van het MaM, dit om wille van veiligheidsredenen. Iedere gebruiker dient op voorhand akkoord te gaan met de veiligheidsinstructies.

Ontdek de machines

Op zoek naar een specifieke machine of toestel?

Vind je niet direct welke ruimte die bij jouw idee past? Of wil je graag langskomen, maar zie je nog niet exact hoé een samenwerking er kan uitzien? Neem dan contact op met de coördinator van de Mind- And Makerspace: Tijs Verbeke. Hij bekijkt graag of er een match is.

Wil je weten of een specifieke ruimte nog vrij is voor jouw activiteit? Bel voor planning en agenda naar 050 68 26 95 of stuur een mailtje.

Contacteer ons