workshops voor KIDS

workshops voor volwassenen

rondleiding MaM

reserveer een toestel

veelgestelde vragen

JONGE MAKERS: Open Atelier voor creatieve kids op woensdag

— VOOR KIDS VAN 7 TEM 15 JAAR–

We houden elke woensdag open atelier voor jonge makers. Op woensdagnamiddag zijn jonge makers extra welkom om samen met hun ouders te experimenteren en te bouwen aan hun eigen vet coole racebike, droomkasteel met ingebouwde verlichting of zelfgemaakt T-shirt.

Deze open lab momenten zijn er om te oefenen wat je eerder leerde in het MaM (in ‘Jonge Makers: Workshops’, tijdens een schoolbezoek of ergens anders). Met of zonder voorkennis biedt dit open atelier een veilige haven voor te experimenteren. Aan de hand van stappenfiches en tutorials op het MaM You-Tube kanaal kom je al een heel eind! Breng zeker een volwassene mee om je te assisteren.

Ben je niet zo’n ‘digi-kid’? Je kan in het MaM ook kleien, schilderen en met karton aan de slag. Of voel je je eerder thuis achter een camera? Wij hebben alles in huis om TikTok filmpjes op te nemen: een green screen, studiolichten, audiostudio en zo veel meer.

Onze deur staat open! Het verbruik van bv. stickerfolie of lasertijd kan je ter plaatse betalen met Bancontact. Wie dat wil, kan lid worden en zo van een verminderd tarief genieten. Een lidkaart kan je aan het onthaal aankopen, maar hoeft niet.

Kinderen baas!

Proef van de sfeer

Praktisch

Het open lab voor Kids gaat telkens door op woensdagnamiddagen.

  • van 13u30 tot 17u
  • voor jonge makers tem 15 jaar
  • -12 jaar? Breng steeds een volwassene mee als assistent
  • Ben je tussen 12 en 15 jaar? Dan mag je alleen aan de slag. Meer dan 15 jaar? Dan kan je naar alle publieke openingsuren komen.
  • Geen lidmaatschap, geen voorinschrijving; onze deur staat open!
  • Een MaM medewerker is de hoofdverantwoordelijke van deze open atelier momenten. Hij/zij wordt bijgestaan door minimum 2 creatieve studenten uit de lerarenopleiding van Howest of andere vrijwilligers. Zij helpen je op weg en voorzien je van materiaal of gereedschap.
Bel ons of schrijf ons voor meer info

Zin om meer te leren?

Dan is het programma van ‘Jonge Makers: Workshops’ beslist iets voor jou!

Op woensdagnamiddag organiseren we parallel aan het open lab moment, telkens een basisworkshop.   Op een laagdrempelige manier leert de jongere stap voor stap nieuwe vaardigheden, over materialen en technieken. Voorbeelden van workshopthema’s zijn het leren werken met een 3D-printer, met de lasercutter, vinylstickers maken,…

Deze workshops worden in kleine groepjes gegeven, zonder ouders er bij. De workshops worden aangeboden als een reeks (een aanrader!) echter is het ook mogelijk om de jongere voor één of enkele workshops in te schrijven.

Voor de ‘Jonge Makers: Workshops’ dien je je telkens apart in te schrijven. Lees er meer over via onderstaande knop.

Schrijf je in voor een workshop